Što ćemo raditi
 
 
 

Živjet ćemo zajedno u radosti vjere kroz pjesme, plesove i predstave koje su osmislili mladi Zajednice.
Slušat ćemo i primiti sjeme Riječi kroz katekeze gostiju koji će biti s nama;
Radovat ćemo se gledajući i slušajući čuda Božjeg Milosrđa u našim životima kroz svjedočanstva mladih i njihovih obitelji;
Kroz trenutke duboke molitve klanjat ćemo se živoj prisutnosti Isusa u Euharistiji;  
Hranit ćemo se Kruhom Života u euharistijskom slavlju, najuzvišenijem trenutku svakoga dana;
Otkrit ćemo radost pripadanja Crkvi; radost jer smo dio ove velike obitelji na putu prema istinskoj slobodi;
Vidjet ćemo ljepotu vjere koja rađa nadu; koja ujedinjuje iskreno zajedništvo s braćom; stvarajući prava prijateljstva koja nam pomažu na putu... i mnoga druga iznenađenja Duha Svetoga!

Biblijske predstave
U petak i subotu navečer izvesti će se dva biblijska mjuzikla rođena u srcu i po trudu mladića i djevojaka Zajednice koji su, slušajući Božju riječ, vidjeli svoje živote u svjetlu Uskrsnulog Isusa. Prijašnjih godina izvedeno je nekoliko mjuzikla, poput “Iz tame u Svjetlo”, “Otajstva Svjetla”, “Ne bojte se!”...Ove će godine pretpremijerno biti predstavljen glazbeno-scenski prikaz "IDI ZA MNOM... mi smo svjedoci“ kojim prolazimo neke posebne trenutke u povijesti spasenja čitane kroz život apostola Petra, postavljene na scanu prekrasnim, pokretnim koreografijama; načinjenima od strane samih mladih Zajednice.

Noviteti koji nas očekuju ove godine...
- Zbor je spreman zadiviti vas novom himnom Festivala i još mnogim novim veselim pjesmama;
- I Kapelica klanjanja bit će usredotočena na temu Festivala, Isusova poziva Petru "Idi za mnom" s novom likovnim radom.
- U "Marijinu vrtu" će biti postavljena izložba nazvana “KAKO LIJEPA PRIČA-35 godina Zajednice Cenacolo“ koja će slaviti Gospodina za ono što je rođeno u 35-godišnjoj povijesti Zajednice Cenacolo: od prvog "da" Majke Elvire pa do današnjih dana...
- Svake godine na Festivalu Života među nas dolaze relikvije svetaca, kako bi ujedinili nebo i zemlju u jednoj molitvi hvale i zagovoranja Boga Života. Ove će godine biti s nama relikvije sv. Terezije od djeteta Isusa, svetice od karmela iz Lisieuxa, ljubljene od mnogih a posebno od mladih, te njezinih roditelja, svetih Louis i Zélie Martin, prvog bračnog para koji je kanoniziran u povijesti Crkve.Relikvije koje dolaze iz svetišta Lisieux bit će u Kapelici klanjanja, izložene vjernicima na štovanje, a za vrijeme blagdanskih svetih misa će biti s nama, pokraj oltara. Zahvaljujemo ovim svecima za njihov dolazak među nas, a mi se već sada utječemo njihovu zagovoru, za sve sudionike Festivala života 2018.


... i još mnoga druga iznenađenja. Očekujemo vas u velikom broju!