Gosti
 • Otac Pino Isoardi

  Prvi nasljednik Oca Andree Gasparina u vođenju "Kontemplativnog misionarskog pokreta Oca de Foucaulda", crkvene stvarnosti rođene u Cuneu 1951., a danas prisutne u misijama u mnogim siromašnim dijelovima svijeta. Zajednica već desetljećima drži “Molitvenu školu za mlade” u kojoj su cijele generacije,-među kojima i mnogi naši momci i djevojke, naučile moliti kako bi živjele ljepotu vjere.
  Duboko je prijateljstvo vezalo još od početka Majku Elviru i Oca Gasparina, prijateljstvo snažno i obogaćujuće koje se nastavlja među dvjema Zajednicama.


 • PeyronOtak Francesco Peyron

  Misionar „Utješiteljice“, zajedno s drugim ocima misionarima, duša misionarske duhovnosti u centru Certosa di Pesio (CN), mjestu brojnih inicijativa u službi vjere: mjesečni susreti u „školi molitve” za mlade ljude, na kojima uvijek sudjeluju brojni mladi iz naše Zajednice; susreti za obitelji; vježbe za redovnike...

  Otac Francesco već je dugi niz godina prijatelj naše Zajednice i aktivno sudjeluje i duhovno pomaže naše bratovštine.


 • bodoPreuzvišeni S.E.R. Mons. Cristiano Bodo

  Preuzvišeni Mons. Cristiano Bodo, biskup Saluzza, rođen je u Vercelliju 30. srpnja 1968. godine, u nadbiskupiji gdje je i zaređen za svećenika 1993. Iste godine je diplomirao teologiju na Teološkom fakultetu sjeverne Italije u Padovi a 2014. i doktorirao. Bio je župnik u raznim župama na razini biskupije Vercelli, biskupski vikar za mlade od 2005. godine i za pastoral od 2015. godine; Bio je generalni vikar nadbiskupije od 2007. do 2015. Dana 31. srpnja 2007. imenovan je Prelatom časti Njegove Svetosti. Trenutno je delegat Biskupske konferencije Piemonta za pastoral zvanja. Dana 17. prosinca 2016. od pape Franje je imenovan biskupom Saluzza; primio je biskupsku posvetu u katedrali u Vercelliju 25. ožujka 2017. Kanonsko upravljanje biskupijom primio je 2. travnja 2017. u katedrali u Saluzzu.

 • suor elvira2Sestra Elvira Tutolo
  Sestra Elvira Tutolo ima 69 godina i nakon što je okončala svoje služenje mladim ovisnicima, više od 25 godina je misionarka u Africi gdje živi uz marginalizirane, djecu i mlade s ulice. Od 2001. godine djeluje u gradu Berberatiju, u Centralnoafričkoj Republici gdje se posvećuje djeci bez roditelja i djeci koja su protjerana iz obitelji, jer se tamo smatra da takva djeca donose prokletstvo. Zatim djeci vojnika koji su spašeni iz ropstva naoružanih bandi, koje slijedi i pomaže im prevladati traume kako bi, nakon toliko pretrpljene patnje, pronašli osmijeh. Pokrenula je kulturni centar kroz koji podučava djecu i mlade čitati i pisati, te paralelno i projekt humane i duhovne formacije za mlade bračne parove, kako bi mogli primiti u svoje obitelji jedno ili dvoje ovakve djece.  Od 2017. živi u katoličkoj misiji “Presveto Srce Isusovo” u Centralnoafričkoj Republici.
 • foto gp 3Giampietro Ghidini
  Gianpietro je otac Emanuelea, 16-godišnjeg dječaka koji je, sa svim sumnjama i slabostima svoga doba, 24. studenoga 2013, tijekom izlaska s prijateljima, probao jednu supstancu misleći da mu se ništa neće dogoditi jer "svi to rade". Ali nije tako bilo sa Emanueleom, vođen dubokom tjeskobom koju nadopunjuje paranoja, zbog učinka tvari koju je konzumirao, baca se u rijeku Chiese, u Brescii, i gubi život. Od tog dana Gianpietro je u dubokom očaju, sve dok jedne noći ne sanja o tome da svog sina Emanuelea vadi iz vode i od tog dana čini sve da spasi živote drugih mladih ljudi. Ustanovljuje Zakladu Ema. Pesciolinorosso i piše knjigu "Lasciami volare" (Pusti me da letim) posvećenu očevima u teškoćama sa svojom djecom. U školama  održava susrete na temu droga i ovisnosti, odnos roditelja i djece, o stvarnim vrijednostima života, o važnosti odnosa. Ovaj doktor ekonomije i trgovine dobitnik je mnogih nagrada i piznanja za svoj rad:
  - Nagrada Parlamenta za u Montecitorio
  - Nagrada za mlade koju dodjeljuje Udruga “Anđeli grada” iz Milanu
  - Nagrada za solidarnost 2018. na dodjeli nagrada Magna Grecia u Bariju
  - Pobjednik Napuljske književne nagrade s knjigom “Pusti me da letim”
  - TEDxVerona: izabran je za govornika 2017. godine
  - Nagrada koju sponzoriraju MIUR i MIBACT 2019
  Dati će nam svoje dirljivo svjedočanstvo na Festivalu života u subotu poslijepodne u 15.30.
  za više informacija: http://www.pesciolinorosso.org/

 • Monsinor Louis Courrivau1 Nadbiskup Mons. Louis Corriveau
  Nadbiskup mons. Louis Corriveau rođen je u Sainte-Marie-de-Beauce, nadbiskupija u Québecu, 23. ožujka 1964. godine. Nakon srednje škole 1983. upisao je teološki fakultet u Quebecu za svećeničku formaciju. Dana 15. kolovoza 1989. zaređen je za đakona, a 16. lipnja 1990. zaređen je za svećenika. Tijekom svoje pastoralne službe bio je župni vikar, animator za zvanja i član zajednice svećenika formativnog sjemeništa, a potom postao duhovni otac velikog sjemeništa do 2011. Od 2009. bio je i duhovni savjetnik za Équipes Notre-Dame za područje Kanade. Dana 25. listopada 2016. imenovan je za pomoćnog biskupa Arene i pomoćnog biskupa Quebeca, a slijedećeg 8. prosinca za biskupa. Papa Franjo imenovao ga je 23. svibnja ove godine biskupom Joliette (Kanada).
  On će doći na Festival Života sa molitvenom skupinom iz Quebeca koja je povezana s našom Zajednicom, nadajući se našoj prisutnosti u njihovoj zemlji. Propovijedat će na euharistijskom slavlju u petak poslijepodne.
 •  ReAle4ReAle
  Rock band talijanske kršćanske glazbe, Reale, danas je jedna od malobrojnih glazbenih stvarnosti u Italiji koja kombinira izvrsnu glazbenu produkciju preplavljenu životom i vjerom, sa izričito kršćanskim tekstovima, uz rock zvuke. Alessandro Gallo i Francesca Cadorin upoznali su se u Zajednici Cenacolo Majke Elvire. Nakon godina ovisnosti o drogama susreću se na putu uskrsnuća. Oboje imaju iza sebe glazbene karijere koje na nov način otkrivaju u Cenacolu pred jedinom "terapijom" koja oslobađa srce: Ljubav BOŽJA! Odlučuju svjedočiti svoju vjeru kroz glazbu stvarajući nove pjesme, vođene entuzijazmom koji vjera stvara u srcima. Nakon braka i rođenja njihove djece, odlučuju napraviti radikalan odabir da se potpuno posvete kršćanskoj glazbi. Njima se pridružuju još neki profesionalni glazbenici, stari i novi prijatelji, tako da je formiranje grupe „Reale“ završeno. Dolazi vrijeme je za nevjerojatne nastupe uživo, gdje rock govori o ljepoti i pustolovini vjerovanja u Boga, gdje se glazba i svjedočanstvo stapaju, što dovodi do trenutaka intenzivne molitve i gdje Isus postaje istinska "zvijezda". Ta je formula toliko uspješna da je dovela do stvarnih spontanih turneja: župe nazivaju Reale za koncerte
  i svjedočanstva. Od pjesme "Luce" (Svjetlo), koja je rođena u maloj kapeli Cenacola u Saluzzu 2000. godine, rođeno je mnogo drugih koji su dobivali priznanja i postigli uspjeh. Govore o sebi: "U tišini Providnosti, od droge do kršćanske glazbe, pjevajući Kristovo ime na binama ili u malim sobama oratorija, učinili su nas istinski slobodnim, tvrdoglavo sigurnim, konkretno revolucionarnim, ekonomski siromašnijima, ali ponosnom djecom jednoga Kralja ”.
  Izdali su albume: dvostruki CD "Come nessuno altro", koji uključuje sve pjesme napisane do 2010., "Kairòs" (2014), "Serpenti e Colombe" (2016) i Travolgimi (2018).
  Bit će s nama na svjedočanstvu svoga života i na koncertu u petak poslijepodne u 15.30.
  Za više informacija www.realemusica.it

Stranica u neprestanom ažuriranju...