Gosti
 • Otac Pino Isoardi

  Prvi nasljednik Oca Andree Gasparina u vođenju "Kontemplativnog misionarskog pokreta Oca de Foucaulda", crkvene stvarnosti rođene u Cuneu 1951., a danas prisutne u misijama u mnogim siromašnim dijelovima svijeta. Zajednica već desetljećima drži “Molitvenu školu za mlade” u kojoj su cijele generacije,-među kojima i mnogi naši momci i djevojke, naučile moliti kako bi živjele ljepotu vjere.
  Duboko je prijateljstvo vezalo još od početka Majku Elviru i Oca Gasparina, prijateljstvo snažno i obogaćujuće koje se nastavlja među dvjema Zajednicama.


 • S.E.R. Monsignor Jaume Pujol BalcellsS.E.R. Mons. Jaume Pujol Balcells


  N
  adbiskup Taragone (Španjolska), Monsinjor Jaume Pujol Balacellse rođen je 8. veljače 1944. Diplomirao je i doktorirao teologiju na fakultetu u Navarri. Zaređen je 5. kolovoza 1973. u prelaturu Opusa Dei. U svom radu posebnu je pozornost posvetio fakultetima u Navarri i drugima. Dana 15. lipnja 2004. papa Ivan Pavao ll. ga je imenovao nadbiskupom Tarragone, a dana 19. rujna 2004. stupio je na kanonsku službu u nadbiskupiji. Dana 29. lipnja 2005. primio je u bazilici Svetog Petra u Vatikanu iz ruku Pape Benedikta XVI. pallio, znak posebne povezanosti sa Svetom Stolicom.
  U španjolskoj biskupskoj konferenciji od 2005. godine je član Biskupske komisije posvećene znanosti i vjeronauku te Biskupske komisije za sjemeništa i sveučilišta. Nakon što je u raznim prilikama upoznao našu Zajednicu u Lourdesu i pozvao naše mlade da svjedoče u njegovoj biskupiji, te pokazao veliki interes za put oporavka zasnovan na vjeri koji naša Zajednica predlaže mladima, jako je želio da dođemo i u njegovu biskupiju u Tarragoni, te smo tako u lipnju 2013. tamo otvorili našu bratovštinu pod imenom „Gospa od Milosrđa“. Biti će sa nama u petak, subotu i nedjelju kako bi se zajedno radovali Slavlju Života.

 • PeyronOtak Francesco Peyron

  Misionar „Utješiteljice“, zajedno s drugim ocima misionarima, duša misionarske duhovnosti u centru Certosa di Pesio (CN), mjestu brojnih inicijativa u službi vjere: mjesečni susreti u „školi molitve” za mlade ljude, na kojima uvijek sudjeluju brojni mladi iz naše Zajednice; susreti za obitelji; vježbe za redovnike...

  Otac Francesco već je dugi niz godina prijatelj naše Zajednice i aktivno sudjeluje i duhovno pomaže naše bratovštine.


 • bodoPreuzvišeni S.E.R. Mons. Cristiano Bodo

  Preuzvišeni Mons. Cristiano Bodo, biskup Saluzza, rođen je u Vercelliju 30. srpnja 1968. godine, u nadbiskupiji gdje je i zaređen za svećenika 1993. Iste godine je diplomirao teologiju na Teološkom fakultetu sjeverne Italije u Padovi a 2014. i doktorirao. Bio je župnik u raznim župama na razini biskupije Vercelli, biskupski vikar za mlade od 2005. godine i za pastoral od 2015. godine; Bio je generalni vikar nadbiskupije od 2007. do 2015. Dana 31. srpnja 2007. imenovan je Prelatom časti Njegove Svetosti. Trenutno je delegat Biskupske konferencije Piemonta za pastoral zvanja. Dana 17. prosinca 2016. od pape Franje je imenovan biskupom Saluzza; primio je biskupsku posvetu u katedrali u Vercelliju 25. ožujka 2017. Kanonsko upravljanje biskupijom primio je 2. travnja 2017. u katedrali u Saluzzu.

 • ernest2Uzoriti kardinal Ernest Simoni Troshani

  Rođen je u selu Troshani (Albanija), nekoliko kilometara udaljenom od Scutarija, 18. listopada 1928.
  Kako je rođen u katoličkoj obitelji, u dobi od 10 godina je stupio u franjevački red njegove rodne zemlje, gdje je ostao do 1948. godine kada je komunistički režim Envera Hoxhe zatvorio samostan i protjerao novake. Od 1953. do 1955. bio je na odsluženju obaveznog vojnog roka nakon kojega je nastavio i tajno provodio teološki studij, koji ga je doveo do tajnog svećeničkog ređenja 7. travnja 1956. 24 prosinca 1963. nakon proslave Božićne mise, uhićen je od strane komunističkih vlasti pod optužbom da slavi misu zadušnicu za američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, ubijenog nekoliko mjeseci prije. Zatočen i mučen, bio je osuđen na smrt, ali kazna je kasnije preinačena u 25 godina zatvora uz prisilni rad. Tijekom godina zatvora za svoje kolege zatvorenike bio je duhovni otac. Nova smrtna kazna protiv njega donešena 1973. godine na temelju optužbi za poticanje pobune, ali ga je svjedočenje u korist jednog od svojih tamničara dovelo da kazna još jednom ne bude izvršena. Nakon 28 godina teškog rada, 1981. je pušten, ali još uvijek od strane režima smatran „neprijatelj naroda”. Čak i nakon puštanja iz zatvora bio je prisiljen čistiti septičke jame u gradu Scutariju. Tijekom tog razdoblja nastavio je potajno obavljati svoju svećeničku službu, sve do pada komunističkog režima 1990. godine. U postkomunističkoj Albaniji služio je kao svećenik u nekoliko sela, gdje je širio svoje svjedočanstvo progonjenog katoličkog svećenika koji je preživio režim. Dana 21. rujna 2014. susreo je papu Franjo tijekom apostolskog posjeta Albaniji te pred njim svjedočio vlastito iskustvo, što je papu ganulo. Sàm papa mu je 09. listopada 2016. najavio imenovanje kardinalom što je 19. studenog 2016. i učinio. I dalje, s iznenađujućom fizičkom snagom, nastavlja obilaziti različita mjesta kako bi navještao vlastito svjedočanstvo vjere i tako pomagao mnogima da razumiju blago kršćanske vjere.

  Spremno je prihvatio naš poziv za sudjelovanje na Festivalu života. Bit će s nama od petka navečer do nedjelje i dati će svoje svjedočanstvo u nedjeljanu  u 09.30 sati. • monsignor Abou Khazen[1]Preuzvišeni Mons. Georges Abou Khazen

  Apostolski vikar Alepa latinskog u Sirijia, Mons. Georges Abou Khazen, iz franjevačkog Reda Male braće, rođen je 3. kolovoza 1947. u Ain Zebdeh u eparhiji Saida od Maronita (Libanon). Ušao je u Red Male braće i dio je Čuvara Svete Zemlje. Dana 28. lipnja 1973. zaređen je za svećenika.
  U Svetoj zemlji fra Georges je poznato lice vjernicima jer je djelovao i u Jeruzalemu, u župi sv. Spasitelja gdje je postao župnik 1975. godine. Od 1983. do 1998. bio je župnik u Betlehemu, a zatim opet u Jeruzalem sve do 2004. godine kada je dobio premještaj u Siriju gdje je uzeo mjesto čuvara redovnika i župnika župe sv. Franje u Alepu i vikara za katolike latinskog obreda u sjevernoj Siriji.
  4. studenoga 2013. papa Franjo imenovao ga je apostolskim vikarom Alepa latinskog (u Siriji). U tim godinama bio je župnik katoličke kršćanske zajednice Alep u gradu poharanom ratom i za to je vrijeme uvijek bio blizu svoga stada, u neposrednoj blizini svojih vjernika.

  Pozitivno je odgovorio na naš poziv da tokom Festivala Života dà svoje svjedočanstvo prokušane ali jake vjere kršćana Sirije.

  Dat će svoje svjedočanstvo tijekom mise u subotu poslijepodne tokom koje će prikupljena milostinja biti upravljena za potrebe crkve u Alepu.

 • Mons gines ramon garcia beltranPreuzvišeni  S.E.R. Mons. Ginés Ramón García Beltrán

  Biskup Getafea (Španjolska).
   Rođen je 3. listopada 1961. godine u gradu  Lorca, biskupija  Cartagena. Zaređen je za svećenika 20. rujna 1985., u biskupiji  Almería. Imenovan je  biskupom  Guadixa  3. prosinca 2009. godine te posvećen je 27. veljače 2010. godine. U španjolskoj biskupskoj konferenciji  član je Stalnog odbora te od 12. ožujka 2014. godine  predsjednika biskupske komisije za medija. Prije toga bio je član iste komisije, ali i komisije za baštine Svete Stolice (2010-2014). Od 2016. godine član je Tajništva za komunikaciju Svete Stolice. Sveti Otac Franjo imenovao ga je biskupom Getafea 3. siječnja 2018. godine.

  Dolazi sa španjolskim prijateljima po prvi put u posjetu zajednici Cenacolo.
 • Marc Mons. Marc PelchatPreuzvišeni Mons. Marc Pelchat

  Pomoćni biskup nadbiskupije  Quebec (Kanada)
  Rođen je u Saint-Samuel-du-Lac-Drolet, nadbiskupiji Quebec, 3. svibnja 1950. Nakon osnovne škole u rodnom selu, ušao je  u sjemenište Bezgriješnog začeća  Saint-George de Beauce, te nastavio  u glavnom  sjemeništu u Quebecu  svoju svećeničku formaciju. Dana 19. lipnja 1976. zaređen je za svećenika. Iste je godine nastavio studij, da bi  magistrirao teologiji na Sveučilištu Laval. Pozvan u Rim na Gregorijansko Papinsko sveučilište  1986. godine je doktorirao iz teologije s tezom pod naslovom: „ekleziologiji u opusu  Henri de Lubac”. Od 1976. do 1979. radio je kao vikar u župama Saint-Edouard i Saint-Louis de Lotbinière. Postao je  animator pastoralne  regije Lotbinière et Bois-Francs  godine 1979-1982, župnik Sainte-Emmelie-de-Lotbinière 1980-1982 i animator pastoralne regije  Quebec-Centar za razdoblje 1986-1987. Nakon što je  doktorirao  počeo je  predavati na fakultetu  za teologiju  i religijske  studije  na Sveučilištu Laval prije nego što je  imenovan  dekanom  Fakulteta  od 1997. do 2012. Od 2013. godine je izvanredni profesor u mirovini. Autor je brojnih publikacija o ekleziologiji, teologiji ministarstava, pastoralnoj teologiji. Od 1. lipnja 2015.  je generalni vikar i moderator Kurije nadbiskupije u Québecu. Sveti Otac Franjo imenovao ga je pomoćnim biskupom u Quebecu 25. listopada 2016. godine.


  Upoznao je  našu zajednicu zahvaljujući  grupi  prijatelja koje imamo  u Quebecu,već je posjećivao naše zajednicu u  Saluzzu i Lourdesu. Bit će s nama tijekom cijelog  Festivala Života.
 • Mons.MunillaPreuzvišeni Mons. José Ignacio Munilla

  Biskup San Sebastiana (Španjolska)
  Zaređen je za biskupa  Polencije 10. rujna 2006. u dobi od 44 godine, postajući najmlađi biskup.Papa Benedikt XVI. imenovao ga je biskupom  San Sebastiana 21. studenog 2009. godine.

  Upoznao je našu zajednicu u Lourdesu; bit će s nama na Festivalu Života  u petak.

Stranica u neprestanom ažuriranju, navrati često kako bi vidio novosti o gostima na Festivalu života.