F.A.Q.
(Česta pitanja)

 

Na ovoj stranici možeš pronaći najčešća pitanja i odgovore o upisu na Slavlje Života. Ako ne pronađeš odgovor na svoje pitanje, obrati se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prošle sam se godine registrirao na stranicu, mogu li iskoristiti iste podatke za pristup?

Ne, arhiva korisnika prethodnih godina biva arhivirana i izbrisana zbog tehničkih i sigurnosnih razloga.Stoga je potrebno ponovno se registrirati na stranici da biste mogli potom nastaviti s upisom na Slavlje.

Registrirao sam se odabirom korisničkog imena i lozinke. Da li sam upisan kao pojedinačni korisnik?

Ne, time si samo dobio pristup stranici s koje je moguće obaviti upis. Nakon što si aktivirao svoj račun potrebno je prijaviti se s korisničkim imenom i lozinkom i upisati se kao pojedinac ili kao grupa.

Upisao sam se; kako mogu biti siguran da je upis uredno izvršen?

Ako si ispravno upisan trebao bi dobiti e-mail sa sažetkom tvog upisa (tvoje podatke i eventualno od tvoje grupe) i potvrdni kod koji se koristi za dobivanje AKREDITACIJA. Također možeš provjeriti upis pristupom na web stranicu sa svojim korisničkim imenom i lozinkom i provjeriti da li se tvoj upis nalazi u tablici već izvršenih upisa.
 

Upisao sam se ali nisam dobio e-mail sa potvrdnim kodom. Što mogu učiniti?

Pristupom web stranici s korisničkim imenom i lozinkom, možeš provjeriti da li se upis koji tražiš nalazi u tablici već izvršenih upisa. Ako ga ne možeš pronaći, to znači da si unio pogrešnu e-mail adresu ili je e-mail s potvrdnim kodom označen kao SPAM u tvom sandučiću. U prvom slučaju promijeni podatke upisa sa ispravnom točnom e-mail adresom i dobit ćeš potvrdu, u drugom provjeri SPAM pretinac tvoje elektronske pošte.

 
Ja sam dio grupe roditelja iz Zajednice. Da li da se upišem kao pojedinac ili sa grupom roditelja?

Moguće je također upisati se pojedinačno, ali je svakako bolje pridržavati se uputa koje je utvrdila grupa kojoj pripadate.

 
Jedan moj prijatelj nema pristup internetu; mogu li obaviti upis za njega?

Možeš. Svaki korisnik registriran na web stranici može upisati neograničeni broj pojedinaca ili grupa. Ako upisane osobe nemaju e-mail adresu možeš unijeti svoju, a onda im dati tiskanu potvrdu o upisu, s kojom mogu preuzeti AKREDITACIJU.

 
Da li je bolje upisati se kao grupa ili kao više pojedinaca?

Svakako je bolje upisati se kao grupa, što uvelike smanjuje vrijeme čekanja za dobivanje AKREDITACIJA (pogotovo ako se preuzimaju u dane slavlja).

 
Upisao sam se kao pojedinac; mogu li sada dodati neke članove i postati voditelj grupe?

Ne možeš mijenjati upis od pojedinca u grupu ili obrnuto, jer su to različite vrste upisa koje se obrađuju na drugačiji način. Ako si se upisao kao pojedinac a sada želiš biti dio grupe ili voditelj grupe, trebaš poništiti svoj upis kao pojedinac i upisati se kao grupa.


Moja grupa će doći na Slavlje u različita vremena. Da li članovi grupe mogu preuzeti AKREDITACIJU svaki za sebe kako budu stizali?

Ne, jer je cijela grupa upisom dobila jedinstveni kod. U tom slučaju bilo bi najbolje podijeliti grupu u nekoliko manjih grupa, ovisno o vremenu dolaska na Slavlje. Drugim riječima trebalo bi prijaviti više manjih grupa, te da se voditelj svake od njih pobrine da preuzme AKREDITACIJE i podijeli ih ljudima koji su došli s njim.

 
Da li s AKREDITACIJOM koja mi omogućuje sudjelovanje na Slavlju mogu doći na mjesto slavlja vlastitim automobilom?

Ne. Kao i svake godine, radi prohodnosti javnog prometa, neće biti moguće popeti se na brdo vlastitim vozilima. Cestovni pristupi brdu, i to ulice Via San Lorenzo i Via Creusa, biti će zatvoreni i na njima će dežurati odgovorne osobe. Stoga vas molimo da ostavite vaša vozila na parkiralištima koja smo naznačili (pogledaj stranicu „Korisne informacije“), gdje se možete ukrcati na posebnu autobusnu liniju koja vodi do brda.

Koji je najveći mogući broj članova jedne grupe?

Iz organizacijsko-tehničkih razloga najveći mogući broj članova jedne grupe iznosi 35 osoba.
Ako trebaš upisati više od 35 osoba možeš napraviti nekoliko grupa i prijaviti ih pod imenom istog vođe grupe.

Moj sin nema nijedan identifikacijski dokument, kako ga mogu upisati?

Može ga se upisati kao člana grupe, a u polje BROJ DOKUMENTA navedite 000000000 (devet znamenaka).