Il Tema_hr

TEMA

“Pozvani na gozbu!”

Papa Franjo

Tema Festivala Života 2022. inspirirana je dragocjenim riječima koje nam je uputio papa Franjo u svom nezaboravnom posjetu našem bratstvu u Rimu 8. prosinca 2021. Sveti Otac, nakon što je poslušao svjedočanstva mladih naše Zajednice, u spontanom govoru kojim nam se obratio, citirao je prispodobu o svadbenoj gozbi (Lk 14, 16-23), i rekao nam: “Zamislite: Gozba je za vas!”

Da, Bog želi slaviti s nama koji smo se našli na raskrižjima puteva, koji nemamo više što izgubiti: slijepi smo, gluhi, hromi, sakati… ali nas je njegova Ljubav pozvala na ponovno rođenje, da ponovno živimo. Kako nas je papa Franjo podsjetio: “Jadni smo, grešni smo, mali smo, ali smo spašeni!”

Gozba je za svih! Doživjeli smo prisutnost Isusa koji se približio u času našeg očaja pozvavši nas u Zajednicu Cenacolo, gdje se dižemo na novi život. I konačno smo prihvatili njegov poziv! Sada je na nama da pomognemo brojnim mladima i ljudima koji još uvijek žive u tami tuge i hrabro im reći, kako nas je Papa podsjetio: “Razmislite, postoji bolji način“. Tada ćemo i mi doživjeti da je “ljepota života” sijati oko sebe radost, nadu i mir!

U ove dane Festivala Života želimo prihvatiti poziv Boga Oca i sudjelovati na gozbi Njegove milosrdne ljubavi, radovati se njegovom spasenju.

Dakle… dođite na gozbu! S radošću vas čekamo da zajedno živimo ove dane uvjerenja da smo djeca ljubljena od Boga i dio ove “velike obitelji” “spašenih grešnika”.

“Pozvani na gozbu!”… Slijepi, gluhi, hromi, paralizirani… svi dođite!

“Spašeni smo!”… bez straha!

“Ljepota života” … sijati dobro oko sebe, sada je na nama!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com