Il Tema_hr

TEMA

„Ne boj se uzeti k sebi Mariju“

(Mt 1, 20)

U godini koju je papa Franjo posvetio svetom Josipu, tema Festivala Života 2021. bit će Riječ kojom se Anđeo obratio u snu Josipu: “Ne boj se uzeti Mariju sa sobom” (Mt 1,20). Bog nazaretskom stolaru povjerava posebno i jedinstveno poslanje: postati zaručnik Presvete Marije, Isusov zemaljski otac i čuvar Svete obitelji.

I mi želimo naučiti “sanjati s Bogom kako bismo ostvarili san koji On ima nad našim životom; “ne bojati se jer je On s nama, kako bi prevladali ljudske strahove i da s pouzdanjem slijedili Njegovu volju; “vjerovati” da Gospodin vodi naše životne korake prema spasenju.

Bog pokazuje Josipu put kako da izvrši Njegovu volju: “Ne boj se uzeti Mariju sa sobom!”. Marija je put koji Bog pokazuje i svakom od nas. Doživjeli smo njezinu majčinsku prisutnost u trenutku očaja kad nas je dovela do Cenacola, gdje polako uskršnjujemo na novi život.

U ove dane Festivala života želimo Mariju „povesti“ sa sobom, primiti je u naš život poput Josipa na početku Evanđelja i poput apostola Ivana podno križa, sigurni da nas ona vodi k Isusu.

Očekujemo vas kako bi zajedno proživjeli ove dane u radosti, uvjereni da smo ljubljena djeca Božja i dio ove “velike obitelji” uskrsnulih!

Svakom od vas kažemo: “Ne boj se… proslaviti Festival Života s nama!”

“Ne boj se …  uzeti Mariju sa sobom”

“Ne boj se …Marija je tu”i ona će te voditi prema Svjetlu!

“Ne boj se …sanjati s Bogom”, On će te zadiviti!

“Ne boj se …ljubljen si”, jer Isus je umro i uskrsnuo za tebe!